Maarten van Nieuwkerk | Een vriend als reddende engel in een verwoestend Haïti

Gecategoriseerd | Maarten van Nieuwkerk

Een vriend als reddende engel in een verwoestend Haïti

Geplaatst op 27 januari 2010 door Maarten van nieuwkerk

Soms kom je in je leven iemand tegen, die oprechtheid en respect hoog in het vaandel heeft staan. Als hij dan op een dag uitgezonden wordt naar een rampgebied zoals Haïti, leef je in oprechtheid met hem mee.

Het is niet te bevatten, wat een inpact het kan hebben op iemand die je zo na aan het hart staat. Haïti de woestenij op aarde op dit moment, met vele doden en gewonden. Het zijn allemaal mensen net zoals als wij, die het geluk proberen na te streven, niks meer en niks minder. Toen we elkaar opbelde op woensdag 13 januari, was hij aan het pakken om weg te gaan naar het rampgebied, op stel en sprong. 24 januari 2010 kwam hij terug op Nederlandse bodem, met een bagage die veel voller zat dan daarvoor.

Dit is iets wat een ieder niet koud laat, maar ook beseffende dat een ramp een ieder kan treffen ook dichtbij. Laten we inzien dat liefde een gift is, zonder  geld of een cadeau.

Maarten van nieuwkerk

Over

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van de psychiatrie, daar ik zelf dit ondervonden hebt.
Naar aanleiding van deze ervaring ben ik vanaf 2005 verhalen en gedichten gaan schrijven en me levensverhaal, en dit is gebundeld in het boek SCHIZOFRENIE ALS LEVENSWEG wat ik 17 februari 2009 gepresenteerd hebt. In 2011 heb ik me tweede boek gepresenteerd en wel: ERVARING SCHIZOFRENIE SAMEN DELEN. Het zijn boeken met verhalen, foto`s en gedichten. Op dit moment werk ik voor een FACT- Team van een GGZ instelling om mijn ervaring van herstel over te brengen op de clienten.
In de maand augustus 2012 exposeer ik met mijn foto`s en teksten in verzorgingstehuis abtswoude te Delft


Laat een reactie achter





Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld